GEZOCHT …een vriendin…. (voor Boy…)

Tja, om maar met de deur in huis te vallen : Boy zoekt een vriendin! In Leidschendam kom je natuurlijk bij het uit laten geregeld andere puber honden tegen  maar in Vijlen is dat toch wel anders hoor. Het is niet voor niks een stiltegebied… Oke, hij heeft veel koeie vriendinnen. Bruine hooglanders, zwart/witte koeien, schapen in alle soorten en sinds kort ook 2 ezels van buurman Viktor van restaurant CubaLibre. Maar weinig honden, zeker doordeweek niet. Of het zijn van die hele kleine maar daar loopt die straal langs of gewoon overheen ( het is niet voor niks een afgekeurde blindegeleide hond…) Dus ik met hem het dorp of eigenlijk de straat in want dat is het eigenlijk. 1 bakker, en 1 buurtwinkel. Maar ja we waren te vroeg dus hij moest gewoon even buiten wachten. En het leuke is dat je dan snel een kwartier staat te kletsen in zo’n winkel.foto 1

Helaas kwam er verder geen honden verkeer langs dus vandaar deze oproep!

Na het weekend had ik maandag j.l nog heerlijk vrij. Een top dag om door te gaan met snoeien. Alle mensen zeg, ongelooflijk wat ik uit de tuin haal maar per dag kreeg ik meer uitzicht. Dacht ik eerst dat er maar 4 koeien stonden, blijken het er 12 te zijn !

Vanuit Vijlen reed ik vervolgens naar Trier, slechts 2 uur rijden! Hier zit ons Duitse landal kantoor van waaruit we de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt bestieren. M’n Duitse team had hier een afscheid voor me georganiseerd, erg aardig. We zijn in het Forum (Arena) geweest waar in de Romeinse tijd Gladiatoren gevechten werden gehouden. Zeer indrukwekkend. Hier zaten ‘damals’ wel 20.000 mensen te kijken hoe ze elkaar naar het hiernamaals sloegen. Ook kun je onderin zien waar de gladiatoren vertoefden. Ga er zeker `s naartoe als je in Trier bent. Het is de oudste stad van Duitsland dus erg veel te zien, veel restaurants en veel historie. Ook was ik weer verbaasd over de prachtige natuur daar, die kleuren,bossen en wijnvelden, echt bijzonder! De volgende morgen was er een surpise ballonvaart………..geplanned… maar vanwege ochtend mist ging die letterlijk …de mist in. Ik hou het tegoed en in het voorjaar komt de Duitse Landal/Bollo luchtballon (12 persoons!!)…naar Vijlen. Dat kan niet anders dan spectaculair worden zo boven het Limburgse heuvelland.Vervolgens was er nog een drukke dag op kantoor. De herfstvakantie van regio midden stond immers voor de deur en bijna alle parken zijn 100% volgeboekt, heerlijk om zo afscheid te nemen als het lekker loopt!

Ondertussen zijn we druk met het zgn. Hans &Grietje huisje, een schattig, te leuk 4 persoons huisje met een geweldige slaapkamer, alsof je in een grot ligt. Even de rest van het nieuwe interieur erbij denken en de romantiek vliegt je tegemoet!

foto 2

Vandaag  de verlichting uitgezocht en uiteraard komt er een geweldig groot bed in, met topper uiteraard! En hopelijk gaan ze deze week aan de keuken beginnen en in de huiskamer (met open haard!) hebben we bijna onze keuze gemaakt voor een top 2 zitter en mooie stoelen.

In het grote huis gaan we eerst beginnen aan onze eigen keuken terwijl Boy ondertussen een van de 2 huiskamers inspecteert. Hij loopt echt de hele dag met je mee, erg gezellig moet ik zeggen…(mooie vloer hè?)

foto

Vrijdag j.l hadden we overigens al de eerste rondleidingen in onze Heerlijkheid Vrienden van ons uit Leidschendam kwamen uit italie en dan hou je natuurlijk een stop in Vijlen. Met heerlijke meegenomen italiaanse wijn en geweldige kaas konden we met Jonito Douwes Dekker (inderdaad, een achter kleinzoon van Multatuli) en z’n vrouw Christine buiten bij een vuurtje het italiaanse gevoel vasthouden. en ook de zus & zwager van Jeannette waren er dus het werd een gezellige bourgondische boel. en op zaterdag natuurlijk….snoeien. Ik geloof dat m’n zwager eigenlijk dacht dat we gingen wandelen maar nee, werk aan de winkel’ En echt, zo’n dag buiten met de moterzaag & bosmaaier kan ik iedereen aanbevelen. Je bent gesloopt maar je ziet meteen resultaat en dat is heerlijk! En tussendoor nòg een rondleiding: veel Landal collega`s verblijven nl.geregeld op ons top park HoogVaals of in het kleinschalerige Revallis dus kwamen nu collega Nando Pille en collega Jantine Stegeman langs (met een heerlijk flesje wijn..) Uiteraard na de snoeipartij even naar ons stamcafé A gen Kirk ,( inderdaad, je weet het al ; tegenover de kerk) Biertje, zon, fijn gezelschap, wat wil een mens nog meer?

En vanmorgen met dit schitterende zomerweer vroeg uit de veren en met Boy op pad. Ik kan eigenlijk niet omschrijven hoe geweldig zo’n wandeling is. Geen mens op straat, lopen langs de velden, prachtige natuur, wijnvelden etc. Ik ben op een bankje gaan zitten en heb alleen maar gekeken naar dat Limburgse decor. Echt ik vind Drenthe mooi, Friesland mooi maar dit is zo on hollands, zo buitenlands, zo afwisselend dat het nooit verveeld, sterker, je blijft kijken.. Als je nog een weekend weg wilt ga dan nu naar Zuid Limburg, die kleuren, zeer bijzonder. Men zegt ook dat je in Zuid Limburg de seizoenen veel meer ervaart dan waar dan ook. Ook de winter,(als die er is) is hier intens. In Vijlen schijnt de meeste sneeuw te vallen. Nou, iedereen bij Landal die mij goed kent, echt iets voor mij als onvervalste wintersporter…

Trouwens wel benieuwd hoe het met m’n vergunning zit. Ik heb nog niets gehoord van de gemeente Vaals. Dat gaat toch anders dan in het bedrijfsleven. Als bedrijf moet je snel reageren anders heb je zo de poppen aan het dansen. Maar goed, ik heb goede hoop en reken erop deze week bericht te krijgen. Want zonder vergunning valt er weinig te verhuren en een familieweekend voor ca 16-18 personen plan je vroeg van te voren dus het zou wel fijn zijn als we bericht kregen… De komende 3 dagen weer even flink aan de bak voor Landal en dan woensdagavond weer naar het Limburgse land… kijken… of Boy inmiddels iets heeft opgespoord….

fotoB

 

16 gedachtes over “GEZOCHT …een vriendin…. (voor Boy…)

 1. Ronald 19 oktober 2014 / 21:15

  Erg leuk om te lezen weer, Bas!
  Zou bijna willen dat wij hier ook het roer om gaan gooien! 🙂

  Like

 2. Peter de Vries 19 oktober 2014 / 21:21

  Jammer dat Boy nog geen vriendin heeft maar hij heeft nu wel alle ruimte buiten!

  Like

 3. Marjan 19 oktober 2014 / 21:23

  Dat vriendinnetje komt vast wel goed en wat is het daar een geweldige omgeving.
  Rustgevend…. en wat een mooi huisje maken jullie daar. Ik denk dat ik zeker wel een keer langs kom, vrienden wonen er in de buurt maar hebben geen ruimte om ons te herbergen.
  Met jouw als gastheer komt het zeker goed, dus hopelijk tot snel….

  Groetjes Marjan (@pukjemm)

  Like

 4. Doortje 19 oktober 2014 / 21:26

  Ken je verhuisdieren.nl? Daar kun je je vraag naar een vriendje plaatsen maar er staan ook oproepen van mensen die een nieuw baasje voor hun hond zoeken.

  Like

 5. Anneloes 19 oktober 2014 / 21:31

  Een verkapte oproep voor een date voor boy :-). Volgens mij ruimte genoeg voor nog een hond erbij toch?

  Like

 6. Dick Jansen 19 oktober 2014 / 21:34

  Hallo Bas,
  De liefde en vriendinnen moet je nooit te snel vinden, daarna geniet je er veel langer van.
  Weer een heerlijk verhaal, van de week las ik dat Peter Mayle (ja die van A year in the Provence) weer terug is gekeerd naar de Provence.
  Jouw verhaal gaat de zelfde kant op, wellicht een goed idee voor de lange winteravonden, een mooi levensverhaal van de Heerlijkheid en zijn nieuwe bewoners.
  De Marketing kan je daarna goed zelf oppakken.
  Blijf genieten.
  Thea en Dick

  Like

 7. marlies 20 oktober 2014 / 07:21

  Zit er geen assiel daar in de buurt?

  Daar zit vast een lief vriendinnetje tussen.

  Bedankt voor je mooie blog

  Groetjes Marlies

  Like

 8. Cees Witkamp 20 oktober 2014 / 10:44

  Verhalen worden steeds langer en mooier Bas. Erg leuk

  Like

 9. Nanette 20 oktober 2014 / 16:37

  Leuke blog!

  Ik volgde je altijd op Twitter bij Landal maar geniet nu van je leuke Blogs!

  Onze Muts zou een uitstekende metgezel zijn voor Boy! Wellicht een vakantie metgezel? Het grot-look-A-like huisje ziet er namelijk leuk uit! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  We gaan elke zomer naar Landal De Cauberg maar wellicht dit jaar Vijlen? Wie weet!

  Like

 10. sonjastoel 20 oktober 2014 / 17:47

  Leukeer tweens en leuke blogs, blijf je volgen!

  Like

 11. Laïs 20 oktober 2014 / 22:56

  Fijn verhaal weer! Trier is mooi en de vloer ook, maar Boy is lief en krijgt vast nog fijne vrienden en vriendinnen. Ik krijg plaatsvervangende zin in alles wat nog komen gaat voor jullie in het Limburgse, wat een fantastisch perspectief!

  Like

 12. Peter Smit 21 oktober 2014 / 22:19

  Je schrijft aanstekelijk Bas. Die drive zie ik ook in jouw werk terug. Lijkt of het jouw geen mooite koste. Dat zie je vaak bij toppers! En Boy: “je moet veel kikkers hebben gekust om je prins/prinses te vinden” 😉

  Like

 13. Laura 3 november 2014 / 00:03

  Leuk weer om te lezen.

  Ennuh, wij hebben dan weliswaar geen mooie dame voor Boy, maar wel een gezellige jonge Berner sennen man die het vast en zeker leuk vindt om met Boy te komen spelen. Goed excuus voor een korte vakantie voor de baasjes 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s