Eindelijk is het zover…

Na vorige week 2 dagen te hebben vergaderd met mijn directie collega`s en het hele MT op landgoed ’t Loo was het woensdag j.l zo ver: KeyDay, de overdracht van ons nieuwe huis en eindelijk de sleutel ! Met 2 volgepakte auto`s reden we richting Vijlen voor de welbekende inspectie met de voormalige eigenaar, de in Zuid limburg welbekende vakwerkhuisarchitect Paul Laugs. Met weemoed in de ogen liepen we door het volledig lege huis. Niet zo raar als je bedenkt dat hij 25 jaar geleden een ruïne kocht, dit met eigen handen heeft afgebroken èn weer helemaal heeft opgebouwd vanaf de grond! Hij vertelde tussen neus en lippen nog even dat de kelder uit 1620 is ! er moeten nog gevangenen hebben gezeten toen want het had heel vroeger een functie als rechtbank. Nou, daar gaan we nog `s induiken, te leuk! Na de handelingen bij de notaris (die leest gelukkig tegenwoordig niet meer de hele acte op …. sta je dan met de sleutels in je hand bij …je nieuwe huis ! Wat een ervaring zeg met 23 graden, zon en de koeie geluiden op de achtergrond. Zit ik nou in de Dordogne, Toscane of is dit Zuid Limburg, geweldig gewoon!! En dan komt de makelaar ook nog langs met een fles bubbels, hoe bourgondisch wil je het hebben! `s Avonds maar `s het eerste van de 7 restaurants in Vijlen geprobeerd t.w @CubaLibreVijlen Eigenaar Viktor( èn buurman èn de bezitter van 2 ezels naast mij in het weiland!) kende ik inmiddels via twitter en we hebben hier heerlijk gegeten, een aanrader straks voor onze gasten!

De volgende dag eerst langs de buurt winkel en de bakker, op loopafstand (100m). Mezelf voorgesteld en dan gewoon een half uur ouwehoeren, heerlijk! Hier snijden ze nog zelf de kaas! ‘meneer, ze komen ervoor uit Aken ‘ Ik zeg maar, wie dit soort winkels wil behouden moet er gewoon spullen kopen en niet zeuren dat ze helaas allemaal verdwijnen! Wat is dat leuk zeg! Daarna  kwam Emannuel langs. Hij is ook een specialist op vakwerkhuis gebied en heeft goeie ideeen.Bedstee hier, isolatie daar etc. Ook de achterbuurman kwam (proffi hovenier, erg handig zo`n buurman!) Met hem liep ik door de tuin  (nou ja tuin, meer Burgers Bush) om het grote werk door te nemen wat mij niet gaat lukken. Daarna kon ik weer op pad met een gehuurde truck ( de grootste die er was zonder grootrijbewijs), wèèr terug naar Leidschendam om maar `s wat grote meubel stukken te halen. Een mens wil namelijk gewoon kunnen zitten nietwaar? Met 5 grote kerels werkelijk van alles mee (je snapt dat mijn vrouw op alles een sticker had gedaan want ik kan natuurlijk geen 2 dingen tegelijk hè) En vrijdagmorgen weer op weg naar Vijlen.

Tja , en dan kom je aan en denk je  ‘die laden we wel effe uit met z’n tweeen…’ Mijn hemel, het is ons gelukt maar we moesten bijna aan de reanimatie bij 24 graden! Voor het laatste kastje heb ik op de weg een auto met 2 kerels aangehouden om te helpen (duurde wel een kwartier voor er eindelijk iemand langs kwam maar goed 🙂 `s avonds waren we COMPLEET gesloopt dus laat werd het niet ware het niet dat onze vriend Han Rossdorf kwam die ook een aantal dingen gaat aanpakken qua keukens ( 2x) , een vernieuwde douche en nog 600 dingen! Vooruit, de vuurkorf aan en genieten van een wijntje en de oorverdovende stilte en sterrenhemel.Via twitter @bashoogland deel ik trouwens foto`s van de vorderingen, gaat me nu toch nog makkelijker af dan in een blog (komt wel hoor maar duurt effe…. 🙂

Het toen werd het tijd voor om te snoeien! We wilden nl. UITZICHT en alles was inmiddels dicht gegroeid! Dus op naar de speciaalzaak voor een proffi bosmaaier èn kettingzaag! Mannen: niks zo leuk als fikkie steken en met een bosmaaier aan de slag, net kleine kinderen! Zoon Jip was inmiddels ook geariveerd,dus we gingen helemaal los! Heb diverse foto`s gemaakt (nog een beetje moeite met uploaden zoals je ziet…) maar het geeft geen goed beeld dus maar even wat omgevingsfoto`s die ik wèl heb opgeslagen. 2000 M2 is niet niks en een stapel snoeiafval van 3 meter lijkt op een foto gewoon een struik hahaha! Echt, dit is pas ontspanning: 2 dagen buiten en keihard werken en rauschen met goeie spullen. De ‘tuin’ leek steeds groter te worden en heel langzaam zag ik meer en meer. Zelfs de koeien van de buurman kwamen kijken!

(even een fotootje tussen door voor de afwisseling)GB369305

En op zondag wèèr snoeien, om 8 uur!! Je kunt gewoon niet meer stoppen weet je dat? Je moet door, je wilt het afhebben. Maar dat slaat natuurlijk nergens op. Dat is nog die drang dat alles af moet, snel, vandaag nog en daar moet je dus vanaf komen.Komt vanzelf wel, dat weet ik maar toch…  Overigens, niks zo leuk als iets omvormen, creëren, aanpassen en mooi zien worden. En er is nog voor weken werk…heerlijk, wat een feest!

Over feest gesproken, als je in Vijlen bent cq. Vaals ,ga dan zeker naar Boscafe ’t Hijgend Hert, hoort gewoon bij een weekend of vakantie. Het was die zondagmiddag  OktoberFest, organiseren ze elk jaar, logisch, je bent hèt bergdorpje van Nederland of niet.

Nou, je merkt het al, het was een geweldig lang weekend daar op onze nieuwe stek. En ook voor Boy een eldorado om te wandelen.  TIP: als je nù naar Vijlen gaat: ze zijn de maisvelden aan het oogsten. Daar staat zelfs publiek bij. Enig idee waarom? De wilde zwijnen verschansen zich tussen het mais en bij het oogsten….komen ze te voorschijn!!  Maar ja, ik had geen tijd om te wachten…ik wilde door met snoeien…en moest weer terug naar Leidschendam want de herfstvakantie staat voor de deur en het is alsof nederland massaal last minute besluit om met herfstvakantie te gaan, heerlijk natuurlijk als het zo druk is en het regent….boekingen.

Tja,nog maar 8 weken en dan ga ik afscheid nemen na 18 geweldige jaren Landal…het gaat nu wel snel…heel snel.

 

GB369747

17 gedachtes over “Eindelijk is het zover…

 1. mario vakantaseren 6 oktober 2014 / 21:28

  Leuk. enthousiasme spat er vanaf! Groet Mario

  Like

 2. Sjan van Kaam 6 oktober 2014 / 21:36

  U schrijft zo leuk, alsof je er zelf bij bent. Ga vooral zo door, ik vind het hartstikke leuk en Limburg is geweldig.

  Like

 3. Miny 6 oktober 2014 / 21:39

  Inderdaad Bas, mooi stekkie “Hijgend Hert”!
  We komen ieder jaar een weekje fietsen (omgeving Vijlen, Vaals, etc.) en blijven het geweldig vinden.

  Like

   • Miny 7 oktober 2014 / 21:32

    Goed idee!

    Like

 4. Marja 6 oktober 2014 / 21:39

  Heerlijk om te lezen ! Maar …nog 8 weken Landal??? En dan?

  Like

  • Bas Hoogland 6 oktober 2014 / 22:11

   Dan gaan we ervoor zorgen dat gasten het naar de zin hebben in het mooie Vijlen! (en veel met Boy wandelen…:-)

   Like

 5. Ruud Clason 6 oktober 2014 / 21:50

  Heb inmiddels ook begrepen dat multitasken niet iets is voor mannen. Niets van aan trekken denk ik dan maar. Als je het in Vijlen net zo doet als de medewerkers op ’t Loo dan komt het helemaal goed. Dit pluimpje kon ik niet via een DM aan je sturen maar hierbij alsnog. Veel plezier en ik hoop de naam van het gehucht nu goed te hebben.

  Like

 6. Anneloes 6 oktober 2014 / 22:25

  Ook zonder de foto’s word ik enthousiast en voel ik ook de pijntjes. Blijf zo schrijven!

  Like

 7. Emily-Rosalie (@EmilyenRosalie) 6 oktober 2014 / 23:22

  bedankt voor je mooie verhalen.,,je enthousiasme en gezelligheid op twitter. zo te lezen gaan jullie een geweldig nieuw avontuur aan! een lang gekoesterde droom die nu werkelijkheid gaat worden? nogmaals Bedankt en Geniet in het mooie Vijlen!

  Like

 8. Jorina 7 oktober 2014 / 08:20

  Geweldig leuk om te lezen. Gisteren even de locatie gespot tijdens MTB-tochtje en even gedag gezegd… Wat een mooi plekje!! Natuurlijk ook langs ’t Hijgend Hert; helemaal leuk hier! Veel succes de komende weken. Groetjes vanaf Landal Hoog Vaals

  Like

 9. Peter de Vries 7 oktober 2014 / 13:04

  Ook wij kunnen haast niet wachten tot het klaar is!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Vera 7 oktober 2014 / 15:12

  Wauw Bas, wat een geweldige blog! Ik voel gewoon wat jij voelt! War een ezcitement, geweldig! Ik ben even Twittermoe, maar ik ga nú meteen kijken naar die foto’s!

  Like

 11. Laura 7 oktober 2014 / 20:23

  Heerlijk weer om te lezen! Je schrijft met zoveel enthousiasme, enorm leuk om te lezen.

  Like

 12. Peter Smit 8 oktober 2014 / 22:56

  Hoi Bas, je blog is een genot om te lezen! Het positieve Landalgevoel heb hier ook neergezet! Je zult je handen volkrijgen met lezingen over hoe dit over te brengen op gasten. Limburg is een prachtige provincie. Mooi verwoord dat je je het gevoel hebt dat je in Frankrijk of Italië verblijft! Met Jeannette en de hulp van jullie mannen is dit feest! Chapeau! Groeten Peter Smit.

  Like

 13. Emiel Bernard 9 oktober 2014 / 19:01

  Leuk, Bas om je blog steeds te lezen! Zeker omdat wij afgelopen augustus nog in Vijlen vakantie hadden (Landal Reevallis). Ben toen nog langs jullie stulpje gefietst en ben dan ook zeker benieuwd hoe het gaat worden 😉
  Hopelijk kunnen wij tzt eens bij jullie logeren. Ga zo door met schrijven!
  Gr. Emiel Bernard

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s